Stupi Miere
Aveti în cos 0 produse în valoare de 0,00 lei Vezi cos

Stupi Stupi orizontali

Stupii orizontali, sunt o formă de organizare a stupilor în care ramele sunt amplasate orizontal (una dupa alta) într-un corp de stup. Acest tip de stup este utilizat în mod tradițional și este încă răspândit în multe regiuni.
Descriere:
Structură orizontală: Stupii orizontali constau dintr-un corp principal în care ramele sunt plasate orizontal, paralel cu solul. Acestia sunt prevazuti cu un capac superior și un fund special conceput pentru circulația aerului și evacuarea excesului de umiditate.
Ramele sunt plasate orizontal în corpul stupului și pot fi manipulate și inspecționate fără a fi nevoie de ridicarea întregului corp de stup.
Dimensiunile stupilor orizontali pot varia, de la dimensiuni mai mici (16 rame), potrivite pentru apicultura amator, până la stupi mari (de 20 rame), utilizate în stupine comerciale.
Avantaje:
1. Tradiție și familiaritate: Stupii orizontali sunt utilizati de mult timp în apicultură și sunt încă foarte răspândiți în multe regiuni. Aceasta înseamnă că există o cantitate mare de cunoștințe și experiență acumulate despre utilizarea și gestionarea acestor stupi.
2. Costuri reduse: Stupii orizontali pot fi mai accesibili din punct de vedere financiar în comparație cu alte tipuri de stupi, deoarece nu necesită construcția unor structuri complexe sau a unor echipamente specializate.
3. Adaptabilitate la mediul înconjurător: Stupii orizontali sunt mai ușor de ascuns în mediul rural și pot fi construiți pentru a se potrivi peisajului
4. Protecție împotriva factorilor externi: Configurația orizontală a stupilor poate oferi o protecție mai bună împotriva temperaturilor extreme, vântului puternic și a altor condiții meteo dificile.
5. Recoltare convenabilă a mierii: ramele orizontale permit o recoltare ușoară a mierii, deoarece stupul poate fi deschis și ramele pot fi extrase fără a perturba întreaga colonie.
Este important de menționat că stupii orizontali pot avea și dezavantaje, cum ar fi dificultatea în controlul populației de albine sau necesitatea unei manipulări mai frecvente a ramelor pentru gestionarea stupului.

In cazul acestui stup dezvoltarea familiei de albine se face pe orizontala. Dimensiunile si componentele stupului sunt stabilite conform STAS 4170/1976

Stup orizontal cu 20 rame

Stup orizontal cu 20 rame

Partile componente ale stupului sunt, conform STAS 4170/1975: corp stup, diafragme, scandurele de podisor, capac stup . Corpul...
Pret:
599,00 lei
În stoc
© 2019 Stupi Miere.